Vår historie

 

Selskapet ble etablert i 1964 og feirer i 2024 sitt 60års jubileum. Noby AS, tidligere Norsk Bycosin A/S, ble tuftet på oljetilsetningsmiddelet Bycosin, et tilsetningsmiddel for fyrings- og bunkersoljer som reduserte avleiringer og sotdannelse. De viktigste kundene var å finne blant selskapene i den norske handelsflåten. Med sjøfartskrisen i 1972 avtok imidlertid interessen for, og dermed omsetningen av, Bycosin. En av selskapets gründere, Leif Varborg, ble klar over denne situasjonen i tide og begynte å se seg om etter alternative produktområder.Det endte med enerettsavtaler for salg av produktene til de to amerikanske Pittway-selskapene Ademco (nå Honeywell Security) og BRK.

 

Ett produkt i disse søsterselskapenes porteføljer som spesielt fanget interessen var ”Smoke Detector”. Det resulterte i at Noby introduserte hjemmerøykvarsleren til det norske markedet i 1973. Det store gjennombruddet kom etter at produktet fikk omtale i NRKs radioprogram Nitimen. Da fikk allmenheten virkelig øynene opp for dette livreddende produktet. Til tross for svært høye priser sammenlignet med dagens nivå, omsatte man 10-tusenvis av enheter, først gjennom merkenavnet Early Warning og deretter First Alert. Selvom Noby AS ikke lenger er aktiv i volummarkedet for røykvarslere har vi passert 2,5 millioner solgte røykvarslere i Norge. Kvalitet, funksjonalitet og høyest mulig brannsikkerhet er fortsatt hovedkriteriene for røykvarslere som tilbys av Noby AS.

 

Gjennom kontakten med de to overnevnte selskapene begynte Nobys nye kjerneområder å ta form og i 1984 ble selskapet en rendyrket sikkerhetsgrossist for innbrudds- og brannalarm. Da forsvant oljetilsetningsmidlene fra porteføljen, og Norsk Bycosin A/S skiftet også offisielt navn til Noby AS. Etterhvert er sikkerhetsporteføljen utvidet og inkluderer nå i tillegg  hovedområdene kameraovervåking, adgangskontroll, porttelefoner, overføringsutstyr og strømforsyninger.

 

Langsiktighet preger Nobys hverdag og horisont og finnes både i personalpolitikk, kundepolitikk såvel som i produkter og produktlinjer. Mange av våre kunder husker sikkert noen ”gamle produkttravere” og vil for eksempel kanskje dra kjensel på følgende produkter: Røykvarsler First Alert SA76, Alarmsentral Symphony4, Alarmsentral F-130, Røykdetektor ECO1003, Nummersender Noby90P, Kombisentral Noby65, brannmodul BM412. Disse siste produktene leder oss inn på det engelske selskapet Noby UK Ltd. Noby UK ble etablert i 1993 som et utviklings- og produksjonsselskap og har i perioden frem til nå brakt produkter til markedet som ikke ellers har vært tilgjengelig. Noby UK Ltd er fortsatt et levedyktig selskap og innehar for eksempel godkjenning for produksjon av brannprodukter i henhold til det europeiske CPR. Det siste produkttilskuddet på stammen er brannsentral Noby220iR2 som både innehar EN54 godkjenning og er sertifisert etter CPR (Construction Products Regulation, eller på norsk; byggevare-forordningen).

 

Noby AS er 100% norskeiet og hadde ved utgangen av 2022 fjorten ansatte. Jon Jetteberg har vært daglig leder siden 1996 og har i sin tid i Noby utviklet selskapet i mer teknisk retning. Jon Jetteberg deltar også bredt i bransjesammenheng og er blant annet deltager i NK-79 (norsk komité for sikkerhet og alarm) og innehar også personlig medlemskap i Cenelec TC-79 (europeisk teknisk komité) som norsk ekspert. Forøvrig innehar han også medlemskap i Norsk Sikkerhetsforening og Foreningen Noralarm. I sistnevnte har Jon flere verv og deltar blant annet i fora med FG brann og innbrudd.

 

Noby AS er inne i en vekstperiode og vi tror at denne vil fortsette i tiden fremover. Vi betrakter fremtiden som en stor og positiv utfordring. Stadig ny teknologi og spissing vil fortsette å skape en avansert alarmbransje og vi ønsker å være en seriøs aktør med kapasitet til å støtte våre kunder i realiseringen av sine mål. Vår brede kompetanse og vår lange erfaring med markedstilpasninger gjør oss i stand til å treffe de riktige valg. Vår handlekraft skal fortsatt skapes av kompetanse i egne rekker og av støtte fra seriøse leverandørers kunnskap og resurser.

 

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.