Om oss
 

Fra 1. september 2023 overtok Indutrade AB (https://www.indutrade.se) eierskapet i Noby AS. Indutrade er et børsnotert, internasjonalt teknikk- og industrikonsern som ved overtagelsen består av omkring 200 selskaper i ca. 30 land, hovedsakelig innenfor Europa.

Indutrades selskaper utvikler, produserer og selger komponenter, systemer og tjenester med betydelig teknikkinnhold innenfor utvalgte nisjer. Indutrades verdibaserte kultur, der menneskene utgjør forskjellen, har ligget til grunn for selskapets fremgang siden starten i 1978. Indutrades omsetning i 2022 utgjorde ca. 27 milliarder SEK og aksjen er notert på Nasdaq Stockholm.

Som eier ønsker Indutrade at Noby skal fortsette sin positive progresjon, både gjennom sin kultur, sin tekniske kompetanse og positive og fremtidsrettete utvikling. Noby vil med sine 14 ansatte fortsette som før med Jon Jetteberg ved roret. Det er lite trolig at ansatte, kunder eller selskapets leverandører vil merke noen forskjell etter eierskiftet. Indutrade vil imidlertid gi Noby en enda tryggere økonomisk base, med et enda større handlingsrom i tiden som kommer.

Blant Indutrades 20 største aksjonærer finner vi det norske oljefondet (Norges Bank) som aksjonær på 13. plass med godt og vel 6 millioner aksjer (per 31/07/2023).

Hvis vi ser litt stort på det betyr det at hver eneste nordmann har en aksje i Indutrade og derigjennom en flik av eierskapet i Noby AS. Som et tankeeksperiment synes vi dette er veldig spennende og ikke minst et betydelig kvalitetsstempel. Statens pensjonsfond utland handler etter strenge etiske retningslinjer og gjør, så langt vi forstår, langsiktige og trygge investeringer for oss nordmenn.

Dette kan regnes som en artighet, men gir likevel et inntrykk av perspektivet. Indutrade AB er også langsiktige i sin tankegang. De erverver selskaper for fremtiden, uten plan for videresalg.

Stadig ny teknologi og spissing vil fortsette å skape en avansert alarmbransje og vi fortsetter å være en seriøs aktør med kapasitet til å støtte våre kunder i realiseringen av sine mål. Vår brede kompetanse og vår lange erfaring med markedstilpasninger gjør oss i stand til å treffe de riktige valg. Vår handlekraft skal fortsatt skapes av kompetanse i egne rekker og av støtte fra seriøse leverandørers kunnskap og ressurser.

Noby kan gjennom historien vise tilbake på sine riktige produktvalg, solide oppfølging og fokusering på sine utvalgte samarbeidspartnere. Med Indutrade AB i ryggen, som seriøs og langsiktig eier, er vi sikre på at fremtiden i enda større grad vil fortsette i positiv og stabil retning, til glede og trygghet for ansatte, kunder og leverandører.

Vår historie
 

Noby AS, tidligere Norsk Bycosin A/S, (etablert i 1964) ble tuftet på oljetilsetningsmiddelet Bycosin, et tilsetningsmiddel for fyrings- og bunkersoljer som reduserte avleiringer og sotdannelse. De viktigste kundene var å finne blant selskapene i den norske handelsflåten. Med sjøfartskrisen i 1972 avtok imidlertid omsetningen av Bycosin. En av selskapets gründere, Leif Varborg, ble klar over denne situasjonen i tide og begynte å se seg om etter alternative produktområder. Det endte med enerettsavtaler for salg av produktene til de to amerikanske Pittway-selskapene Ademco (nå Honeywell Security) og BRK Electronics.

Ett produkt i disse søsterselskapenes porteføljer som spesielt fanget interessen var ”Smoke Detector”. Det resulterte i at Noby introduserte hjemmerøykvarsleren til det norske markedet i 1973. Det store gjennombruddet kom etter omtale i NRKs radioprogram Nitimen. Da fikk allmenheten virkelig øynene opp for dette livreddende produktet. Til tross for svært høye priser sammenlignet med dagens nivå, omsatte man 10-tusenvis av enheter, først gjennom merkenavnet Early Warning og deretter First Alert. Selv om Noby AS ikke lenger er aktiv i volummarkedet for røykvarslere har vi passert 2,5 millioner solgte røykvarslere i Norge. Kvalitet, funksjonalitet og høyest mulig brannsikkerhet er fortsatt hovedkriteriene for røykvarslere som tilbys av Noby AS.

Gjennom kontakten med de to overnevnte selskapene begynte Nobys nye kjerneområder å ta form og i 1984 ble selskapet en rendyrket sikkerhetsgrossist for innbrudds- og brannalarm. Da forsvant oljetilsetningsmidlene fra porteføljen, og Norsk Bycosin A/S skiftet også offisielt navn til Noby AS. Etterhvert er sikkerhetsporteføljen utvidet og inkluderer nå i tillegg hovedområdene kameraovervåking, adgangskontroll, overføringsutstyr, installasjonsutstyr og strømforsyninger.

Langsiktighet preger Nobys hverdag og horisont og finnes både i personalpolitikk, kundepolitikk såvel som i produkter og produktlinjer. Mange av våre kunder husker sikkert noen ”gamle produkt-travere” og vil for eksempel kanskje dra kjensel på følgende produkter: Røykvarsler First Alert SA76, Alarmsentral Symphony4, Alarmsentral F-130, Røykdetektor ECO1003, Nummersender Noby90P, Kombisentral Noby65, brannmodul BM412. Disse siste produktene leder oss inn på det engelske selskapet Noby UK Ltd. Noby UK ble etablert i 1993 som et utviklings- og produksjonsselskap og har i perioden frem til nå brakt produkter til markedet som ikke ellers har vært tilgjengelige. Noby UK Ltd er fremdeles en viktig bidragsyter til produktporteføljen og innehar for eksempel godkjenning for produksjon av brannprodukter i henhold til det europeiske CPR. Det siste produkttilskuddet på stammen er brannsentral Noby220iR2 som både innehar EN54 godkjenning og er sertifisert etter CPR (Construction Products Regulation, eller byggevare-forordningen på norsk).

Fra oppstarten i 1964 har Noby AS vært på norske hender, med Jon Jetteberg som hovedeier de seneste tiårene frem til september 2023. Jon Jetteberg har også vært daglig leder siden 1996 og har i sin tid i Noby utviklet selskapet i mer teknisk retning. Jon har deltatt bredt i bransjesammenheng, herunder også i NK-79 (norsk komité for sikkerhet og alarm) og i Cenelec TC-79 (europeisk teknisk komité for sikkerhet og alarm).

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.